Bezoek Brabant Brein
Informatie aanvragen over de Creatieve Piramide

2008

De Creatieve Piramide over het centrum van Boxtel: vervolg sessie

datum: 
dinsdagavond 18 november 2008
locatie: 
café 'Het Hart van Boxtel', Boxtel

Na het verzamelen van de resultaten van de eerste bijeenkomst - waaruit een aantal voorlopige conclusies waren getrokken - was het tijd om de aanvoerders bij elkaar te roepen. Op 18 november was de vergaderzaal van café 'Het Hart van Boxtel' het toneel waarop een 6-tal aanvoerders met elkaar in discussie gingen.

Den Bosch meets Trenčín

datum: 
zondagochtend 9 november 2008
locatie: 
De Twee Snoeken, 's-Hertogenbosch

Het wordt ondertussen een goede gewoonte om tijdens de Creatieve Piramide sessies de vraag te stellen wat men belangrijk vindt in het leven. De kans om dit nu ook eens te vragen aan een groep studenten uit Slowakije, met een waarschijnlijk andere beleving dan wij Nederlanders, hebben dus met beide handen aangegrepen. Een tweede vraag was: Wat vindt u de belangrijke speerpunten voor een buurt?

De Creatieve Piramide over het centrum van Boxtel

datum: 
donderdagavond 3 juli 2008
locatie: 
gemeentehuis, Boxtel

Nieuwe inspiratie voor het centrum van Boxtel

In Boxtel is het goed wonen, winkelen en werken. Het centrum heeft fraaie cultuurhistorische elementen, heeft in de Dommel een jaloersmakende rivier en is mooi groen. Prima dus, maar dat wil niet zeggen dat het niet nog beter kan! Het gemeentebestuur zoekt daarom naar verbeteringen van minder geslaagde ...

Politici over Politiek tijdens VNG jaarcongres 2008

datum: 
dinsdagmiddag 3 juni 2008
locatie: 
Citadel, 's-Hertogenbosch

Met 39 lokale politici, burgemeester en wethouders hebben we een bescheiden Creatieve Piramide sessie gehouden. Met politici van verschillende pluimage hebben we het huidige politieke systeem onder de loep hebben genomen en zijn op zoek gegaan naar hoe dit systeem aangepast zou kunnen worden of compleet veranderd in een nieuwe, democratischer democratie.