Bezoek Brabant Brein
Informatie aanvragen over de Creatieve Piramide

Doelstelling

Moeten er paalwoningen komen in de Zuid-Willemsvaart of parkeerplaatsen onder de parade, een openluchtzwembad op de plek van het GZG of een zoetwaterdierentuin in de Bossche Broek? Wie wil kan daarover meebeslissen. Voor het eerst in de geschiedenis kunnen Bossche burgers zich rechtstreeks bemoeien met de inrichting van hun stad. Het City Change Center, een samenwerkingsverband van culturele instellingen en Bossche bedrijven organiseert de bijeenkomsten van de Creatieve Piramide. Daarin gaat het gebeuren, en iedereen mag meedoen.

De opzet van zo'n Creatieve Piramide is simpel: elf mensen vormen een elftal, waarin zij gaan brainstormen over een bepaald onderwerp. Zo'n elftal kan bestaan uit allemaal kunstenaars, etnische groeperingen, belangstellende ondernemers, gamers, ambtenaren of bijvoorbeeld politiemensen, vuilnisophalers, scholieren of mensen die allemaal op 3 hoog wonen. Zo kun je je opgeven met je eigen elftal of aansluiten met een elftal gelijkgestemde mensen. Het punt is dat het in de eerste ronde de mensen iets gemeenschappelijks hebben.

De leider van ieder elftal heeft na afloop van de sessie alle ideeën van de groep in zijn hoofd. Hij of zij gaat met andere elftalleiders samen verder en werkt met hen de resultaten van alle elftallen tot een geheel uit. Alle ideeën en informatie gaat vervolgens naar degene die de Creatieve Piramide heeft aangevraagd. Dat kan bijvoorbeeld de gemeente zijn, een groep bewoners uit een stad, een vereniging ondernemers of een woningcorporatie.
Iedere deelnemer kan zijn of haar ideeën steeds enkele weken later terugvinden op internet.

Ook iets te zeggen of wat in de melk te brokkelen? Geef uzelf en een bekende op voor de eerstvolgende sessie!